Welkom

Beste mede-studenten, leerkrachten of sympathisanten

Wij, studenten van het eerste jaar Maatschappelijke Veiligheid, hebben de opdracht gekregen deze website te maken. Het onderwerp van onze site is hetzelfde als het onderwerp dat we gekregen hebben voor ons projectwerk. Namelijk veiligheids- en leefbaarheidsvraagstukken in probleembuurten. Momenteel zijn we nog volop bezig met ons project uit te werken. We hebben nog geen idee hoe het er uiteindelijk zal uitzien, maar we kijken er alvast naar uit.

We werken het volledige academiejaar aan dit project samen met elf leden. We werken in drie fases. De eerste fase is al achter de rug, dit was de theoretische fase. Hierin hebben we verschillende zaken opgezocht en bijgeleerd. Deze fase hebben we ondertussen al voorgesteld op de plenum. In de volgende fase zullen we zelf op onderzoek gaan in de Brugse poort in Gent. We weten zelf nog niet wat we juist moeten verwachten. Het wordt vast en zeker interessant!

21.gif

Hoe vind je de persoonlijke opdrachten?
Onder de rubriek "groepsleden" vind je ieder groepslid. Daar kan je dan doorklikken op zijn of haar naam. Ieder groepslid heeft gezorgd voor een duidelijke verwijzing naar de gemaakte opdrachten.

Korte motivatie
Bjorn: We hebben al veel bijgeleerd, nu kunnen we onze kennis gebruiken in de praktijk. Ik kan niet wachten om er aan te beginnen.

Jeffrey: Ik verheug me om te zien hoe het er in de werkelijkheid aan toe gaat. En hoop dat we er veel van bij leren.

Kevin: Ik ben ervan overtuigd dat de tweede fase een stuk leuker zal zijn dan de eerste fase. De opgedane kennis zullen we gebruiken en we gaan er een goed werk van maken.

Kwinten: De eerste fase zit erop, nu kunnen we praktijkgericht gaan werken. Ik hoop dat we onze theoretische fase goed kunnen gebruiken in de werkelijkheid en ik ben benieuwd naar wat we allemaal zullen onderzoeken!

Louis: We krijgen nu de kans om te zien of de theorie is als in de praktijk. Benieuwd wat we tegen komen.

Luca: We gaan nu richting praktijk gaan. Hopelijk krijgen we op deze manier veel te leren.

Maarten: Nu kunnen we onze theoretische kennis gebruiken in de probleembuurt die we gekregen hebben.

Marjolijn: In fase twee kunnen we beginnen aan het echte werk. We kunnen alles dat we tot nu toe bijgeleerd hebben toepassen op de praktijk. Hieruit zullen hopelijk nog vele nieuwe inzichten volgen.

Mathieu: Na fase 1 is het eindelijk tijd om eens dieper in te gaan op het werkveld.

Ward: Nu de theoretische fase erop zit kunnen we beginnen aan het echte werk waar we onze kennis zullen kunnen toepassen op de werkelijkheid, dit wordt zeker interessant.